ÖKAD VINST FöR VOLVO CARS

Volvo Cars vinst ökade rejält. Omsättningen gick dock ned.

Var femte bil från Volvo är nu en elbil.

För kvartalet uppgick Volvo Cars rörelsevinst till 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder samma period föregående år. När det gäller omsättningen blev det dock en nedgång, från 95,7 miljarder till 93,9 miljarder, skriver bolaget i rapporten.

”Vi har haft en stark start på året och resultaten för första kvartalet lägger en solid grund för det kommande året”, säger Jim Rowan, vd på Volvo Cars i rapporten.

Den lägre omsättningen påverkades enligt bolaget av bland annat valutaeffekter och lägre intäkter från kontraktstillverkning.

Försäljningen ökade samtidigt med 12 procent till totalt 182 687 bilar där mars stack ut med försäljningsrekord för en enskild månad.

”En stark utveckling i Europa och USA bidrog till bolagets försäljningstillväxt och Volvo Cars noterade nya försäljningsrekord för första kvartalet på 11 marknader, inklusive i Tyskland”, skriver bolaget i delårsrapporten.

”Under första kvartalet var Volvo Cars tredje störst inom elbilsförsäljning i Europa”, skriver bolaget i delårsrapporten.

”Volvo Cars förväntar sig att efterfrågan på deras bilar förblir robust under de kommande kvartalen i enlighet med målet på en försäljningstillväxt för helåret på minst 15 procent”, skriver bolaget.

2024-04-24T05:11:09Z dg43tfdfdgfd