ATTENDO HöJER RIBBAN EFTER VäNDNING I FINLAND

Vård- och omsorgsbolaget Attendo ökade intäkterna med 8 procent i det första kvartalet, främst drivet av omförhandlade kontrakt i Finland. Ebita-resultatet stärktes med 21 procent jämfört med ett år tidigare.

Vd Martin Tivéus skriver att bolaget har lyckats vända den negativa utvecklingen i Finland. Därför presenteras nu nya finansiella mål.

”Attendo har tidigare satt ett mål om att nå ett justerat resultat om 4 kronor per aktie, som fortsatt förväntas uppnås 2024. I och med den tydliga vändningen i Finland och förvärvet av Team Olivia går vi nu in i en ny värdeskapande fas, med nya mer framåtblickande mål”, skriver Tivéus.

2026 ska Attendo nå ett justerat resultat per aktie på minst 5,50 kronor. Bolaget siktar också på en underliggande vinsttillväxt om minst 10 procent årligen. Dessutom planeras kontinuerliga aktieåterköp.

Omsättning: 4 386 mkr 2023: 4 044 mkr

Ebita-resultat: 292 mkr 2023: 241 mkr

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Attendos rapport (mfn.se)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 9 kronor > (om.omni.se)

Läs mer om Rapportfloden på Omni

2024-04-24T06:20:47Z dg43tfdfdgfd