LVMH-ARNAULT FöRBEREDER FöR SUCCESSION I DET TYSTA

Vem tar över efter 75-årige Bernard Arnault, vd för lyxkoncernen LVMH och en av världens rikaste personer? Det frågar sig Financial Times och The Economist i samband med att styrelsen under torsdagen röstar om att välja in två av sönerna.

Analytikern på HSBC, Erwan Rambourg, ser tre möjliga scenarier. Antingen blir det den äldsta dottern Delphine, vd för Dior, med den mest seniora positionen i syskonskaran. Eller Alexandre, som övertalade sin far att köpa den tyska bagagetillverkaren Rimowa, och nu lyfter smyckesbolaget Tiffanys varumärke. Ett tredje alternativ är att de fem syskonen driver varsin division i gruppen.

Men personer nära konglomeratet menar att det är för tidigt att slå fast.

– Min förhoppning är att meriter kommer att segra över känslor, säger en person nära konglomeratet till FT.

Arnault-familjen och LVMH har avböjt att kommentera.

Hur kommer lågkonjunkturen att påverka börsåret 2024? Kommer vi att få se de räntesänkningar som marknaden prisar in? Och hur kommer det amerikanska presidentvalet att prägla den globala ekonomin?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe – inklusive dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Relaterade länkar:

Bernard Arnault vill ha en smidig övergång (Financial Times)

Om Arnault bestämt sig håller han det för sig själv (The Economist)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 9 kronor > (om.omni.se)

Läs mer om Ekonomi på Omni

2024-04-18T15:07:27Z dg43tfdfdgfd